Velkommen til Trines hjemmeside  
  Bålmad    Brød/Kager    Lette retter    Hovedretter    Desserter

Frokostretter, forretter og tilbehør

Agurkesalat
Bulgursalat
Bønnesalat
Grøn salat med flødedressing
Pølsebrød
Sukkerkogte æbler med ribsgele
Torskerognssalat



Agurkesalat

Ingredienser

  • 1 agurk
  • ½ dl vand
  • ½ dl eddike
  • 2-3 spsk sukker
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  1. Agurken skæres i meget tynde skiver.
  2. Marinaden blandes og smages til.
  3. Agurkeskiverne blandes i og salaten trækker en times tid.

Kommentarer

Agurken kan også rives på et rivejern. Det er både hurtigere og nemmere, men det ser ikke så pænt ud.
Serveres bl.a. til helstegt laks og gammeldags kyllingesteg.

Til toppen




Bulgursalat

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vand
  • 100 g cherrytomater
  • 1 lille salatagurk
  • 1 lille salatlø
  • 1 bundt frisk mynte, citronmelisse kan bruges
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • salt
  • hvid peber

Fremgangsmåde

  1. Bulguren skylles godt, kommes i en gryde med 4 dl vand og lidt salt og koger under låg til alt vandet er væk.
  2. Mynten skylles og hakkes.
  3. Olien og eddiken blandes med mynten og det smages til med salt og peber.
  4. Tomaterne, agurken og løget skæres i små stykker og blandes i dressingen.
  5. Smag evt. til igen, tomater har det med at kræve en del salt.
  6. Når bulguren er blevet kold vendes den sammen med resten.
  7. Serveres med et godt brød.

Kommentarer

Mange bruger balsamicoeddike, det smager også godt, men sørg for at bruge en lys eddike, ellers bliver salaten uappetitlig.

Til toppen




Bønnesalat

Ingredienser

  • 500 g fine, grønne bønner
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æg
  • ½ dl olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Bønnerne koges let, der skal stadig være bid i dem.
  2. Æggene koges, de skal være hårdkogte.
  3. Hvidløget knuses og æggene hakkes og blandes i olien.
  4. Bønnerne vendes i dressingen og det smages til med salt.

Kommentarer

Serveres som tilbehør til kraftigt kød, er helt perfekt til culottesteg og ostekartofler.
Mængden af hvidløg varieres efter hvidløggets styrke og ens smagsløg.

Til toppen




Grøn salat med flødedressing

Ingredienser

  • et salathoved af den "bløde" slags, som man selv har i haven
  • ½ dl fløde
  • eddike eller citronsaft
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Salaten skylles og rives/skæres i strimler.
  2. Fløden piskes let og smages til med eddike og salt.
  3. Salaten vendes i dressingen.

Kommentarer

Dette har altid været min foretrukne salat til gammeldags kyllingesteg.

Til toppen




Pølsebrød

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Brug kun hvedemel i dejen, brug kun 50 g gær og tilsæt lidt ekstra salt.
  2. Mens dejen hæver 1. gang skæres pølserne i halve.
  3. Dejen deles i 16 stykker der hver formes til en rektangel.
  4. Der pakkes et stykker pølse ind i hver klat dej.
  5. Pølsebrøddene hæver 15 minutter og pensles med æ.
  6. Bages ca. 15 minutter ved 200°C.

Kommentarer

Man kan evt. skære dejen ud i trekanter og lave pølsehorn.
Vil man have en lettere dej, skal man blot tilsætte et æg og lidt ekstra margarine.

Til toppen




Sukkerkogte æbler med ribsgele

Ingredienser

  • 4 syrlige æbler
  • 1 liter vand
  • 1 dl sukker
  • ribsgele

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne, skær dem i halve og fjerne kernehuset.
  2. Hæld vand og sukker i en høj pande og bring det i kog.
  3. Læg æblerne forsigtigt i vandet, "hullet" skal vende opad.
  4. De skal kun koge, så de lige er knap møre.
  5. Lad dem blive kolde og server dem med en klat ribsgele i "hullet".

Kommentarer

Egner sig fortrinligt til vildt og kød stegt som vildt, er desuden uundværlig til andesteg.

Til toppen




Torskerognssalat

Ingredienser

  • 1 dåse torskerogn
  • 150 g rygeost
  • 1 lille gulerod
  • 1 lille løg
  • ½ tsk herbes de Provence
  • 250 g frisk båndpasta
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Pastaen koges og køles af.
  2. Torskerognen og rygeosten blandes med krydderierne, hvis det er for "tørt", kan man tilsætte en anelse vand.
  3. Guleroden og løget skrælles og skæres i meget små tern og blandes i torskerognsblandingen.
  4. Blandingen smages til med salt og pastaen vendes i.
  • Serveres med frisk brød

Kommentarer

Salaten bliver endnu bedre hvis du bruger friskkogt torskerogn.

Til toppen

 
 


Profile for T+K